Rabben

Rabben er et bygg med sjel. Det ble opprinnelig oppført nederst i Moveien rundt 1900, og har vært brukt til bolig, bakeri, skomakerverksted, dyrehold og lager. I 1959 ble bygget, som er tømret, flyttet til Rabben 4. Det ble der brukt som vindusfabrikk av Sigurd Solum.

Vår familie kjøpte bygget i 2002, og gjennomføre en omfattende restaurering.  I 2 etasje er det et større lokale for sammenkomster og aktiviteter, der det også en liten kjøkkenavdeling. Vi har beholdt den gamle opprinnelige tømringen, og dette er med å gi stedet «sjel» og atmosfære.

Bygget har også verkstedlokale, veksthus og våtrom/WC i 1. plan.

 

20151204_113421 (1)

Rabben – Familiens fritidshus er et sted for aktiviteter og fornøyelser

 

Rabben - Gammel

Ved overtakelse var Rabben et «slitent» bygg, og sist brukt til vindusfabrikk.

 

 

Bildet viser den opprinnelige plassering av bygget i Rabben, som inntil 1959 var plassert i nedre del av Moveien, der bygget (midti bildet) måtte vike plass for "Nesnakiosken". Tømmerbygget ble plukket ned og satt opp på nytt, noe som ikke var uvanlig å gjøre i "good old days". Legg merke til at inngangen er flyttet fra langveggen til endeveggen.

Bildet viser den opprinnelige plassering av bygget i Rabben, som inntil 1959 var plassert i nedre del av Moveien, der bygget (midt i bildet) måtte vike plass for «Nesnakiosken». Tømmerbygget ble plukket ned og satt opp på nytt, noe som ikke var uvanlig å gjøre i «good old days». Legg merke til at inngangen er flyttet fra langveggen til endeveggen.

 

 

Litt av «markens grøde» fra veksthuset

mms_img19812343941 (1)

Rabbens 2. etasje

 

Fra skalkefesten januar 2016

 

julebukker

Se hva som dukket opp rundt midnatt, under årets «skalkefest» i Rabben. Det ryktes at det er tre spreke kjærringer i alderen 77-84 år!! Vi takker for besøket:-)